banner Natasha Detroyer

spacer

Ons steunen? 441-5533721-19 spacer
spacer meer info team programma media resultaten links spacer

 

Meer info
foto natasha e-mail
Naam
Voornaam
Sport
Discipline
Classificatie
Geboren
Woonplaats
Lengte
Gewicht
Club
Statuut
Handicap
Oorsprong
Werk
Hobby
natasha.detroyer@gmail.com
De Troyer
Natasha
Alpijns skiën
Slalom, reuzenslalom, super G, afdaling, combiné
B2
8 augustus 1978, Gent
Serskamp
1m61
57kg
Snowbase Skiteam Terneuzen
Elite A
Visueel en licht auditief
Aangeboren
Webredactie FOD Economie Algemene Directie Statistiek
Skiën, winkelen, reizen
Ons steunen? 441-5533721-19
Meer over de sport
Atleten die deelnemen aan het alpijns skiën combineren beweeglijkheid met alertheid. Zij glijden soms met een snelheid van meer dan 100km/u naar beneden. Net zoals bij de Olympische Winterspelen zijn ook bij de Paralympische Winterspelen vier verschillende disciplines opgenomen nl. de afdaling, super-G, reuzenslalom en slalom. Zowel mannen als vrouwen met een lichamelijke of visuele beperking kunnen aan deze competitie deelnemen. Atleten met een motorische beperking maken gebruik van hulpmiddelen zoals monoski's, zitski's, orthopedische middelen… Blinde skiërs worden over het parcours geloodst door valide skiërs die richtlijnen geven in functie van het traject. Alpijns skiën wordt bestuurd door het IPASC (International Paralympic Alpine Skiing Committee). De voorschriften van het FIS (Fédération Internationale de Ski) worden, op een paar uitzonderingen na, gehandhaafd.

Slalom en reuzenslalom stonden reeds in 1976 op het programma van de eerste Paralympische Winterspelen te Örnsköldsvik (Zweden). Alpijns skiën wordt momenteel beoefend door atleten uit 35 verschillende landen.

Classificatie voor atleten met een visuele beperking

B1 Totaal blind
Totale afwezigheid van lichtnotie in beide ogen, of met enige lichtnotie maar zonder de mogelijkheid om de vorm van een hand te herkennen van op elke afstand en uit elke richting.


B2 Gedeeltelijke zichtbaarheid met weinig overblijvend zicht.
Vanaf de mogelijkheid tot het herkennen van de vorm van een hand tot een gezichtsscherpte van 2/60 en/of een gezichtveld minder dan 5 graden.


B3 Gedeeltelijke zichtbaarheid met meer overblijvend zicht (minst slechtziend).
Vanaf een gezichtsscherpte boven 2/60 tot een gezichtsscherpte van 6/60 en/of een gezichtsveld breder dan 5 graden en minder dan 20 graden.

 

spacer Natashadetroyer.be contact en meer info spacer